Home
Even voorstellen
Diensten
Faciliteiten
Paarden
Contact
Diensten

U kunt bij ons terecht voor lessen, assistentie bij probleempaarden en het bekappen of beslaan van uw paard.


Lessen.

Elke ruiter die begeleiding zoekt kan hier of aan huis les krijgen. In deze lessen staat de balans, ontspanning en beweging van het paard voorop.
Het is dus zeker niet de bedoeling een combinatie snel klaar te stomen voor wedstrijden.

Op 30 juni 2008 heb ik mijn instructeursdiploma paardensport behaald bij Helicon Opleidingen te Deurne. De methode van lesgeven en technische kennis wordt hierbij getoetst alsmede de capaciteiten te paard zowel dressuur als springen.


Assistentie bij probleempaarden.

In de praktijk komen we vaak (jonge) paarden tegen die wat problemen hebben met het accepteren van onze hulpen. Een paard kan gaan staken, bokken, steigeren, achteruit slaan en alles gaan doen wat het verder nog bedenken kan.
Een paard is een kuddedier en gaat op dat moment op zoek naar een bepaalde rangorde. Duidelijk en consequent handelen is dan vaak de oplossing.
Ook hier hebben we te maken met het karakter, mate van africhting, leeftijd, etc.Afhankelijk van de mate waarin het dier zich verzet kunnen we hier vaak een oplossing bieden. Denk hierbij niet aan geweld.
Dit gedrag is om een bepaalde reden ontstaan. We proberen die reden op te zoeken en weg te nemen, zodat het paard ook op de lange termijn het plezier in het werk terugvindt.

Natuurlijk moeten we ook denken aan mogelijke lichamelijke oorzaken. Denk aan spierpijn of bijvoorbeeld problemen met tanden. In dat geval kunnen we in overleg een veearts raadplegen.


Bekappen of beslaan.

Op 25 juli 2007 heb ik de hoefsmedenopleiding aan het PTC te Barneveld succesvol afgerond, en ben gediplomeerd hoefsmid.

Gezien mijn leeftijd is het niet de bedoeling hier een fulltime job van te maken, maar een beperkt aantal klanten is meer dan welkom.